Extraescolars Pares i Mares: Dilluns 23 Técniques Abdominals Hipopressius.

 

Millores en la postura, reducció del perímetre de la cintura, rehabilitació de la faixa abdominal després de l’embaràs, disminució dels problemes d’esquena i de la incontinència urinària o revitalització de les funcions sexuals. Els miracles no existeixen, però les tècniques hipopressives -basades en mètodes avalats científicament, utilitzats pels fisioterapeutes i centrats a reduir la pressió intraabdominal- cada cop estan més esteses també als centres de fitness d’arreu del món.

I no tan sols per raons estètiques, que adquireixen més relleu a l’estiu, quan toca lluir la cintura. “Els hipopressius són molt més que abdominals. Són mètodes posturals i respiratoris que, entre altres factors, augmenten el rendiment esportiu”, destaca el banyolí Piti Pinsach, una de les màximes autoritats internacionals en la matèria i director d’Hipopressius Pinsach & Rial, la societat que forma amb la viguesa Tamara Rial, amb qui acaba de publicar el llibre Tècniques hipopressives, que ja va per la tercera edició.

•Augmenten el to muscular. Els hipopressius disminueixen la mida de la cintura, ja que n’augmenten el to de repòs. En la pràctica s’observa que, en realitzar un exercici d’aquesta mena, la panxa entra sola, sense fer cap esforç per amagar-la. En relaxació, després d’unes setmanes, la persona es veu amb un abdomen més pla i dur.

•Disminueixen el dolor d’esquena. Amb una constant incidència sobre una bona postura, fan que les vèrtebres se separin i que es descomprimeixin els discos intervertebrals per la disminució de la pressió.

•Augmenten el rendiment esportiu. La millora de la musculatura respiratòria, l’increment de glòbuls vermells, la disminució de l’ansietat precompetitiva, més autoconfiança i la millora postural i biomecànica afavoreixen el rendiment esportiu.

•Resolen i prevenen la incontinència urinària. Totes les recerques mostren disminucions molt elevades de la incontinència urinària, fins i tot en dones d’edat avançada. L’augment de la sustentació que proporciona un sòl pelvià competent i la recol·locació de la bufeta en són algunes de les causes.

•Prevenen hèrnies. Les hèrnies es produeixen per dos factors: un augment de pressió i un teixit que no aguanta. Els hipopressius eviten que els lògics increments de pressió dels esforços, la tos, la pràctica esportiva… provoquin hèrnies.

•Són una excel·lent tècnica prepart i postpart. S’apliquen en clíniques i hospitals de molts països.

•Milloren la funció respiratòria. Els músculs inspiradors i expiradors són potenciats per la pràctica d’hipopressius. Els asmàtics milloren la captació i l’aprofitament de l’oxigen.

•Afavoreixen la postura i l’equilibri. Aquestes tècniques proporcionen una regulació del to muscular general. Disminueixen els excessos de to d’alguns grups musculars i augmenten el to dels músculs que ho necessiten.

•Solucionen i prevenen les caigudes d’òrgans interns. L’expiració que provoquen dins de l’abdomen fa que la bufeta, el recte i, en les dones, l’úter es recol·loquin al seu lloc.

•En centrar-se en la respiració, disminueixen l’ansietat i milloren l’autoconfiança.

[cml_media_alt id='2177']images (9)[/cml_media_alt] [cml_media_alt id='2178']images (13)[/cml_media_alt]